Over de aanpak van armoede

Dagboek van een politiek jogger – 3

Als passanten beginnen te reageren op mijn dagboek, wordt de politieke discussie pas echt interessant. Vandaag kreeg ik de volgende vraag: “Ik heb gisteren gelezen dat de lijst van De Coöperatie vol staat met verstandige mensen. Dat is interessant. Hebben die verstandige mensen ook iets te vertellen over armoedebestrijding?”

Ja.

1) Vooruit Lede maakt in zijn geheel deel uit van De Coöperatie. Als er één partij is die zich ontfermt over mensen die in armoede belanden, dan is zij het wel.

2) Wij hebben met Daisy De Grauwe een zeer bevlogen medewerkster van het OCMW van Gent op onze lijst staan. Zij kent deze materie als geen andere en bewijs dat al op het debat over armoedebestrijding op Radio Lede.

3) Binnen De Coöperatie ontwikkelden wij de volgende speerpunten ivm armoedebestrijding:

  • We willen in eerste instantie kinderarmoede bestrijden.
  • We willen inzetten op betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting voor iedereen.
  • We vertrekken vanuit de mens
    (We mogen mensen nooit vereenzelvigen met hun problemen)
  • We willen mensen helpen om hun rechten te leren kennen, zodat ze krijgen waar ze recht op hebben.
  • De samensmelting gemeente- en OCMW-bestuur is een van de grote uitdagingen de komende 6 jaren. Hieraan willen wij veel aandacht besteden.
  • We willen een apart luik ‘armoede’ in volgend beleids- en meerjarenplan inschrijven.

Deze punten maken dat het OCMW de komende jaren enorm veel aandacht verdient. Het verdient een goede huisvesting, waar medewerkers tijd genoeg hebben om hun cliënten in goede lokalen op een discrete manier te helpen.

 

Mijn volledige dagboek kun je lezen op de website van De Coöperatie.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.