Maakt De Coöperatie deel uit van de stemcheck?

Dagboek van een politiek jogger – 6

Zondag is LSD-dag. LSD staat daarbij niet – zoals je zou verwachten – voor Liberaal-Sociale Democratie, maar voor Long Slow Distance. Langer lopen dus en vooral langzamer lopen dan op andere weekdagen. In mijn geval betekent langzamer lopen dat ik de kouters opzoek. Zelfs gedurende een verkiezingscampagne heb ik liever niet dat iemand ziet hoe ik mij op zondag voort beweeg.

Toch ontmoette ik ter hoogte van het arboretum de onvermijdelijke wandelaar, een man die zijn labrador uitliet. En hij stelde mij de onvermijdelijke vraag. Een vraag die ik al dagen eerder verwachtte: “Jan, ik heb gisteren de stemcheck van De Standaard/Het Nieuwsblad ingevuld en jullie staan daar niet tussen. De Coöperatie heeft die stemcheck toch wel ingevuld?”

Ja wij hebben dat gedaan, maar het was een uitdaging. Het Nieuwsblad legde 25 stellingen voor die je met ‘eens’ of ‘oneens’ moest beantwoorden. Daarna kreeg je de kans om je antwoord in maximaal 300 tekens te nuanceren. Ik kan u verzekeren, een maatschappelijk belangrijke stelling beantwoorden in 300 tekens, dat is passen en meten. Schrijven, schrappen en herschrijven. Dat neemt tijd in beslag.

Bovendien hebben wij de vragen uitvoerig besproken gedurende verschillende vergaderingen. Wij hebben ook onze achterban geraadpleegd voor we een antwoord wilden formuleren. Ook dat neemt tijd in beslag.

Dat maakt dat wij de antwoorden wat later hebben opgestuurd. Wij zijn nu in blijde afwachting van het verschijnen van onze antwoorden op de website van De Standaard en Het Nieuwsblad. Ik laat u nog wel iets weten wanneer onze antwoorden verschijnen.

Over zin en onzin van de stemcheck heeft onze lijstduwer, Johan De Ryck trouwens een zeer lezenswaardige blogpost geschreven. Zie https://www.de-cooperatie.be/blog/stemcheck-zin-en-vooral-onzin

Mijn volledige dagboek kun je lezen op de website van De Coöperatie.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.