Is links verdeeld?

Weekboek van een politicus op loopschoenen 10

Woensdag 1 mei. Een prachtige dag om te gaan lopen. Alleen bots ik na de eerste bocht al op een buurvrouw die mij kordaat tegen houdt.

“Jan, GROEN knaagt al jaren aan het kiespubliek van de SP.A, de PVDA roert zich ook en nu komt De Coöperatie er ook nog eens bij. Is het echt de bedoeling dat links in gespreide slagorde naar de kiezer gaat en zo de overwinning cadeau doet aan rechts?”

Slik … als pertinente vraag op de dag van de Arbeid kan deze tellen.

Neen, integendeel. Geen enkele van de vier partijen die je noemt, heeft de ambitie om kiezers weg te lokken bij elkaar. Wat ons bindt is de ambitie om zo veel mogelijk kiezers te overtuigen van de kracht van een progressief, ecologisch, sociaal en rechtvaardig beleid voor de komende vijf jaren en daarna.
Elk van ons vier heeft zijn eigenheid, maar er is genoeg dat ons bindt, om na 26 mei een stevig en eensgezind blok neer te zetten.

Ik geloof enorm in de kracht van de diversiteit tussen onze partijen. Hierdoor is ieder van ons verplicht om duidelijker na te denken over het eigen programma, meer specialisten te raadplegen en duidelijker te communiceren. De kiezer kan er maar wel bij varen.

“Je spreekt over 4 partijen. Jij gaat ervan uit dat De Coöperatie een zetel gaat halen?”

Ik kom uit de buurt van Mechelen. Als Malinwa vandaag de beker van België kan winnen, dan kunnen wij een zetel halen.

En toen moest ik mij alsnog uit de voeten maken. De vrouw had immers niet alleen een dieprood hart, maar ook een blauw-wit sjaaltje …

 

Mijn volledige dagboek kun je lezen op de website van De Coöperatie.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.