Samen met Noor voor het stemlokaal

Nu het stof is gaan liggen

Het is dinsdag 15 oktober. De verkiezingen zijn achter de rug, en het stof is gaan liggen. Ook nu het stof is neergedwarreld, blijf ik achter met gemengde gevoelens

De verkiezingen

Om te beginnen ben ik gigantisch teleurgesteld in de extreem lage opkomst van 62%. Ik voel dat aan als een falen van alle politieke partijen samen, maar voor De Coöperatie komt dat extra hard aan. Vanuit onze beweging zetten we in op verbinden en is samenwerken een speerpunt. 3 jaar huis-aan-huisbezoeken, 4 jaar denk-je-mee’s. Dan doet het pijn, wanneer bijna 40% van de kiezers aan de zijlijn blijft staan.

De Coöperatie

Wat de score van onze beweging betreft: Elke partij die bijna 3% stijgt, viert feest. Alleen, we hadden gehoopt op meer. Zes jaar mee bestuurt, zeer sterke en ervaren nieuwkomers, een evenwichtig programma, een mooie campagne … Ons doel was 4 of 5 zetels, dat is net niet gelukt.

En onze campagne was mooi. Ik ben trots op de ontwerpen en de planning van ons communicatieteam, op onze bordenploeg, op onze bussers, op ieder die zijn steentje bijdroeg. Het was een campagne die de visie en de spirit van De Coöperatie goed vatte.

Nog positief nieuws: het feit dat zowel CD&V als wij groeien, toont het oordeel van de kiezer: we hebben goed bestuurd. Al zijn we er bij De Coöperatie vast van overtuigd dat het nog altijd beter kan.

Mijn persoonlijk resultaat

242 kiezers vonden mijn naam op de 13e plaats en kleurden mijn bolletje. Ik strandde op 10 stemmen van een plaats in de gemeenteraad. Een zucht dus. Dat is jammer, maar ik heb alle vertrouwen in Daisy, Franky en Peter, een perfect complementair trio dat De Coöperatie goed zal vertegenwoordigen.

Naast vier mensen met meer stemmen, waren er ook velen op onze lijst die minder stemmen haalden. Mensen die zich ook hard hebben ingezet tijdens de campagne, en heel vaak ook de afgelopen 6 jaar. Mensen die teleurgesteld zijn. Mensen die nu onze steun kunnen gebruiken. Ik dank al mijn 24 medekandidaten voor hun inbreng in ons parcours tot nu toe.

Het vervolg

Samen hebben wij campagne gevoerd, samen zullen wij verder bouwen. En proberen om de 38% thuisblijvers terug goesting te geven in een zondagse uitstap naar het stemlokaal.

In de pers

Volledig artikel op www.hln.be van 14 oktober 2024 door Koen Moreau.



Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.