Waarvoor?

Wie ben ik, behalve de muziekmeester van de Billegem?

Beste Ledenaar,

MobiliteitMijn naam is Jan, Jan Huib Nas. De Wanzelenaars kennen mij vandaag als de muziekmeester van de Billegem, maar daar ging veel aan vooraf. Op 1 september 1995 stapte ik de plaatselijke muziekschool binnen voor mijn eerste werkdag als leraar gitaar. Van leerkracht werd ik directeur van de academie, 13 jaar lang. Ik verzamelde mensen met een verschillende mening rond mij, en wij namen de juiste beslissingen om een school die door een diep dal ging terug op de rails te zetten en te laten bloeien. Daarna keerde ik terug naar mijn oude liefde: gitaarles. Ondertussen ben ik 29 jaar verbonden aan academie en gemeente en 15 jaar inwoner van Wanzele. In al die jaren leerde ik verschillende generaties jongeren en verschillende generaties werknemers op het gemeentehuis kennen.

6 jaar geleden begon het te kriebelen. De politiek in Lede draaide niet zoals ik het voor ogen had. Ik kon kiezen tussen zagen aan de toog van ons Wanzeels dorpscafé Hoop in de Toekomst, of in de politiek stappen. Ik koos voor de politiek bij de toen gloednieuwe beweging De Coöperatie.

Landelijk karakter

Vandaag zijn we 6 jaar verder. 6 jaar waarin ik vanuit de cockpit meekeek, luisterde, leerde en deed, heel veel deed. In 2020 werd ik voorzitter van De Coöperatie, en ik ben trots dat ik onze beweging – samen met alle coöperanten – een smoel heb kunnen geven, een smoel met een sik en een snor.

Vandaag is het tijd voor een volgende stap. Vandaag zou ik heel graag de ervaring die ik opdeed als academiedirecteur, als leerkracht, als dirigent en als voorzitter van De Coöperatie, inzetten om de gemeenschap te versterken.

Ik wil mijn 13 jaar ervaring, en mijn energie van een 13-jarige gebruiken om ons mobiliteitsplan te moderniseren, om de straten van Lede aangenamer en veiliger te maken voor de fietsers, de voetgangers, de rolstoelgebruikers, de buschauffeurs en de automobilisten. Ik wil mij inzetten om onze grote en kleine kernen leefbaar te houden, met behoud van open ruimtes en het landelijk karakter van Lede. En vooral: ik wil mijn ervaring inzetten om de dienstverlening van de gemeente te verbeteren voor alle Ledenaars.

En het mooie is dat jij daaraan kunt bijdragen. Stem op 13 oktober voor De Coöperatie. Stem voor nummer 13, de muziekmeester van de Billegem. Stem voor Jan Huib Nas. Ik dank je voor het lezen.

“Het maakt niet uit waar je staat, maar waarvóór je staat.”

Jan



Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.