10 mijl #rondjekot – The Day After

Zoals verwacht, zit ik nu achter mijn computer… met stevige spierpijn in mijn onderste ledematen.

Gisteren liep ik 10 mijl rond mijn kot. 107 rondjes van 151 meter. 107 maal gepasseerd voorbij mijn luie zetel, 107 maal gepasseerd voorbij de ijskast, waar de zondagse aperitief lonkte.

Gelukkig liep ik niet alleen. Noor, Vinz, Veronique en Ilona liepen de laatste 5 kilometer mee. Filip Van Keer, de Leedse Belleman, gaf een spetterend startschot, Adelheid turfde driftig de gelopen rondjes en Veere gaf uitleg aan iedere passant met vragen.

Doel Bereikt?

Ik had voor mezelf een dubbele doelstelling. Enerzijds wilde ik 16 kilometer lopen, anderzijds wou ik dat het er ook uitzag als lopen. De eerste doelstelling heb ik gehaald. De tweede blijft voorlopig nog een droom die ik een volgende keer zal moeten realiseren. Ondanks versnellingen bij iedere camera die ik langs het parcours bemerkte, blijft mijn manier van voortbewegen toch vooral op een onelegant soort snelwandelen lijken. Mijn argument dat ik vooral aan een efficiënt bewegingspatroon werk, wordt niet door iedereen aanvaard.

Daarnaast was er een tweede dubbele doelstelling, en die had alles met Bubble ID te maken. Bubble ID wil de onwetendheid rond PID (Primaire Immuundeficiënties) doorprikken en het isolement van PID-patiënten doorbreken (‘Burst the Bubble’). Daarvoor heeft de organisatie geld een naambekendheid nodig.

In de pers

Ik ben zeer blij dat ik met deze lockdownrun meer dan 1300 euro heb kunnen inzamelen, maar ik ben vooral zeer blij dat de pers hier de nodige ruchtbaarheid aan gaf.

 

Nieuwe doelen?

Deze 10 mijl smaakte naar meer. Voor volgend jaar zijn we al wilde plannen aan het smeden voor een nieuwe editie. En – veronderstellend dat we tegen dan niet meer in lockdown zitten – zal het een vrolijker en uitbundiger versie worden, waarbij we het begrip #rondjekot iets ruimer zullen interpreteren.

En – wie weet – ziet mijn lopen er dan ook uit als lopen…Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.