Zin om samen met ons een boompje te planten?

In verkiezingsjaren slagen de meeste politieke partijen er in om talrijke borden te plaatsen langs onze Leedse wegen. Als nieuwe partij in Lede deden ook wij van De Coöperatie dit eind 2018. We plaatsten zo’n 60 borden overal in onze gemeente. Daarvoor werden telkens 4 steunpalen geplaatst, dus in totaal zo’n 240 palen. En daar zagen wij nu eens een mooie nieuwe uitdaging in: waarom planten we deze winter niet eens 240 bomen ipv die verkiezingspalen?

Omdat wijzelf niet meteen plaats hebben voor een berkenbos kiezen we voor de volgende aanpak. We verdelen gratis 240 ruwe berken (ook wel zilverberk genoemd) aan iedereen die er 1, 2 of 3 wil planten in de eigen tuin. De jonge bomen zijn beschikbaar in verschillende maten van ongeveer 1,5m tot 3m hoog. We organiseren op zaterdagnamiddagen 19 en 26 november en 3 en 10 december een afhaalmoment (14u tot 16u) op geitenboerderij De Klaverlochting in Impe.

Woon je in Lede en heb je een plaatsje vrij in de tuin, registreer je dan hier en geef aan hoeveel, hoe groot en welke afhaaldag. Doe mee met ons en help om de gemeentelijke doelstelling van 1 extra boom per inwoner te bereiken want “Samen kunnen mensen meer”.

PS: Eigenlijk willen we hierbij onze collega-partijen al eens triggeren voor de volgende verkiezingscampagne in 2024. Als iedereen mee wil, kunnen we samen beslissen om geen borden meer te zetten en, wie weet, in de plaats ervan bomen te planten?

Volledig artikel op www.radiolede.be van 26 oktober 2022 door Ralph Iliano.
Volledig artikel op www.hln.be van 28 oktober 2022 door Koen Moreau.
Volledig artikel op www.nieuwsblad.be van 9 november 2022 door Chris Bosseloo.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.