Frontlijnen – een reis langs de achterkant van de wereldeconomie

Omdat we naast COVID-19 nog een aantal andere katten te geselen hebben, las ik Frontlijnen van Nick Meynen op aanraden van mijn collega Kirstin Vanlierde.

Het is een boek om in kleine doses tot je te nemen. 200 bladzijden lang toont de auteur zeer duidelijk, in een heldere taal, en met een massa concrete voorbeelden, hoe wij omgaan met onze grondstoffen, ons afval en alles wat daar tussen zit.

En net op het moment dat je het boek moedeloos in de hoek wilt smijten, begint auteur Nick Meynen kleine en grote voorbeelden op te noemen die aantonen dat verandering nog altijd mogelijk is.

In die zin doet dit boek mij denken aan De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Ook dit boek geeft uiteindelijk de energie om je eigen kleine bijdrage te blijven leveren.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.