De Coöperatie schenkt 500 euro aan Op Wielekes

Op WielekesGisteren mocht ik namens De Coöperatie 500 euro schenken aan Op Wielekes Lede, de bibliotheek van kinderfietsen. Na een gezamenlijke rit naar de plaatselijke doe-het-zelver, volgde de plechtige overhandiging in het atelier van de organisatie.

Op Wielekes is een bibliotheek van kinderfietsen. Gezinnen kunnen tegen een kleine vergoeding lid worden en een degelijke kinderfiets lenen. Wordt de fiets te klein, dan kunnen ze die inruilen voor een groter exemplaar. De afdeling Lede bestaat nu anderhalf jaar en is gevestigd in de garage onder het burgerhuis.

Sinds het ontstaan van De Coöperatie gebruiken wij onze lidgelden om plaatselijke initiatieven te steunen waarin wij sterk geloven. Wij beseffen dat Op Wielekes wordt gesteund door de gemeente en door de provincie Oost-Vlaanderen, maar wij wilden met deze geste vooral het werkcomfort van de vrijwilligers verhogen.

Kristof De Pauw, één van de vrijwilligers, is zeer blij met deze geste. “Wij zaten met alle vrijwilligers samen om te kijken hoe we deze centen het best konden besteden, en vervolgens reden Jan en ik met onze boodschappenlijst naar de plaatselijke doe-het-zelver.”

De plechtige overhandiging van de cheque gebeurde in het atelier van Op Wielekes bij een temperatuur beneden het vriespunt. Geen wonder dus dat vrijwilliger Luc Beck zijn herstellingswerk met plezier onderbrak om vooral de verwarmingsblazer en de koffiezet met open armen in ontvangst te nemen.

Op Wielekes is open elke eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur, en iedere tweede woensdag van de maand tussen 16 en 18 uur. Alle verdere info vind je op https://www.opwielekes.be/waar/lede/.

Volledig artikel op www.radiolede.be van 15 december 2022 door Ralph Iliano.
Volledig artikel op www.persregiodender.be van 15 december 2022 door de redactie.Wil je op de hoogte blijven van mijn plannen voor morgen of overmorgen? Of misschien zelfs die van vandaag? Schrijf je in op mijn Nasbrief.